Sweet is the sound of my newborn wings

to 8.2. klo 15-17 Keski-Pohjanmaan kansanopisto/Auditorio Lucina, Opistontie 1, 68300 Kälviä

esitys klo 15 ja keskustelutilaisuus klo 16-17.
liput esitykseen ja keskustelutilaisuuteen 5€

Teos on eksymisestä huumemaailmaan. Se on Anun stoori selviytymisestä, sitkeydestä, tunteiden eloon heräämisestä, rohkeudesta, eheytymisestä; omien siipien löytämisestä.

Sweet is the sound… -teos on tositarinaan pohjaava poikkitaiteellinen esitys, joka kertoo lukiolaistytön eksymisestä huumemaailmaan ja sieltä selviytymisestä. Esitys sisältää videota, musiikkia, tanssia, tekstiä, puhetta ja valokuvaa. Teoksen esiintyjänä ja päähenkilönä on nykyinen päihdeklinikan asiakas, n. 35-vuotias nainen, jolla on takanaan vuosia kestänyt rankka huumehistoria, mutta joka on löytänyt oman eheytymisensä kautta täysin uuden elämän. Toisena tanssijana teoksessa on takaisin työelämään kuntoutunut päihdeklinikan entinen asiakas, n. 50-vuotias mies, jolla on myöskin pitkä huumehistoria vankilakierteineen.

Teoksen ohjaaja-koreografeina toimii sosiaaliohjaaja, tanssi- ja liiketerapeutti Kaisa Kanto ja tanssitaiteen maisteri Hanna Korhonen. Kaisa Kanto on käynyt esiintyjien kanssa läpi tanssi- ja liiketerapiaprosessin. Hanna Korhonen on tullut ohjaajan/koreografin ominaisuudessa mukaan prosessiin siinä vaiheessa, kun siirrytään terapiamateriaalista kohti tanssiteoksen taiteellista muotoa.

Esityksen jälkeen klo 16-17 järjestetään kaikille avoin keskustelutilaisuus, jossa jatketaan keskustelua juuri nähdystä tanssiteoksesta. Lisäksi pohditaan myös yleisemmin sosiaalityön ja tanssitaiteen yhteistyömahdollisuuksia. Mitä erityiskysymyksiä näiden kahden alan yhteensovittamiseen liittyy? Mitä mahdollisuuksia löytyy? Tule keskustelemaan niin teoksen herättämistä ajatuksista ja kysymyksistä, kuin myös laajemmin sosiaalityön ja tanssitaiteen yhdistämisestä!

Liput esitykseen ja keskustelutilaisuuteen maksavat 5 euroa. Lippuja myydään ovella ja niiden myynti alkaa puolta tuntia ennen esitystä, klo 14.30 (vain käteismaksu).

Huom! Jos saavut esitykseen suuremalla ryhmällä, niin ilmoitathan tulostasi anne.peippo@kokkolantalvitanssit.fi.

Esityksen suositusikä on 13-vuodesta ylöspäin.

Tanssi osana sosiaalityötä -työpaja (täynnä)

Työpaja järjestetään Keski-Pohjanmaan kansanopistolla keskiviikkona 7.2. Työpajan vetäjinä toimivat teoksen ohjaaja-koreografit. Kokkolan Talvitanssit –festivaalilla kokonaisuus toteutetaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan kansanopiston, Ventuskartano ry:n, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry:n, Sormus-hanke/Kokkotyö-säätiön ja Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa.