Tanssitaide monipuolisesti esillä

Tämän vuoden Kokkolan Talvitanssit –festivaalin ohjelma tarjosi moniulotteisen katsauksen kotimaiseen tanssitaiteeseen. Viisipäiväisellä festivaalilla nähtiin puhuttelevia esityksiä ja tutustuttiin syvemmin ohjelmiston teoksiin kirjallisuuspiirissä, työpajoissa ja keskustelutilaisuuksissa.

Perjantaina Kokkolan kaupunginteatterilla nähtiin Maria Nurmelan teos Lähempänä villiä sydäntä, jota on innoittanut Clarice Lispectorin kirja Lähellä villiä sydäntä. Samassa illassa tanssijapariskunta Katja Koukkula ja Jussi Väänänen ilahduttivat tanssinystäviä hykerryttävällä teoksellaan Onnelliset.

Janina Rajakankaan Teini-teos ja sen nuori, mutta ennakkoluuloton esiintyjäkaarti valloittivat festivaaliyleisön sydämet lauantaina. Illan toisessa teoksessa Kiteytyvä, Guillermo Sarduy ja Minttu Pietilä tarjoilivat fyysistä ja intensiivistä tanssia parhaimmillaan.

Festivaalin päätöspäivänä sunnuntaina koettiin sykähdyttäviä hetkiä Tanssiteatteri Glims & Glomsin koko perheelle suunnatun JAM – Herra Hillon hämmennys –teoksen parissa.

Soveltavan taiteen ulottuvuus toteutui festivaalilla Tanssitaiteilija Hanna Korhosen ja sosiaaliohjaaja, tanssi- ja liiketerapeutti Kaisa Kannon ohjaaman ja koreografioiman Sweet is the sound of my newborn wings –teoksen ja työpajan myötä.

Viiden päivän aikana festivaalin näytöksiin, työpajoihin ja muuhun oheisohjelmaan osallistui yli 700 festivaalikävijää. Talvitanssit tavoitti uusia yleisöjä erityisesti tanssitaiteilija Jukka Ristolaisen luotsaamassa Pullakahviresidenssissä, joka ilahdutti Kokkolalaisia pitkin festivaaliviikkoa. Myös toista kertaa järjestettyyn, kaikille avoimeen Open Stage -tapahtumakokonaisuuteen osallistui runsaasti paikallisia tanssin harrastajia.

Festivaalin taiteellisina johtajina toimivat Mia Malviniemi ja Anne Peippo.

Seuraava Kokkolan Talvitanssit –festivaali  järjestetään Kokkolassa 6.-10.2.2019. Kokkolan Talvitanssit –festivaalin järjestää Kokkolan Talvitanssit yhdistys ry.