Talvitanssit tanssittiin tänä vuonna 25. kerran

Riina Hannukselan WALK ME TALK ME – Sharing -teoksen lounashetki Pohjoismaisella Taidekoululla.

5.-10. helmikuuta järjestetty Kokkolan Talvitanssit –festivaalin yleisömäärä kasvoi viime vuodesta. Festivaalin näytöksiin, työpajoihin ja muuhun oheisohjelmaan osallistui yli 800 festivaalikävijää.Festivaalin ohjelmisto tarjosi moniulotteisen katsauksen tanssitaiteeseen. Kuusipäiväisellä festivaalilla nähtiin yhteiskunnallisesti kantaaottavia ja ajankohtaisia esityksiä. Ohjelmiston teoksiin tutustuttiin syvemmin myös työpajoissa ja keskustelutilaisuuksissa.

Kati Raatikaisen ja Työryhmän kantaesitys Kvartetto ja teokseen sidotut inklusiivisen tanssin työpajat avasivat festivaalin. Kvarteton kantaesitys valloitti katsojien sydämet Kokkolan Kaupunginteatterissa ja sai arvostusta erityistä tukea tarvitsevien esiintyjiensä ammattimaisesta esiintyjäntyöstä ja heittäytymisestä.

Lauantai-illan kahden teoksen illassa nähtiin Tanssiteatteri Tsuumin tanssiduetto Rememberme ja Tanssiteatteri Minimin tuottama ja teatteriohjaaja  Cilla Backin ohjaama, visuaalisesti vaikuttava Elämä. Elämä-teoksen teemoihin virittäydyttiin Elämää eteen ja taakse -työpajassa  tanssi- ja yhteisötaiteilija Mirja Tukiaisen johdolla Honkaharjun Toimintakeskuksessa.

Festivaalin päätöspäivänä koettiin sykähdyttäviä hetkiä lähes loppuun myydyn  Kinetic Orchestran koko perheelle suunnatun Rohkeat-teoksen parissa

Festivaali siirtyy alkusyksyyn

Seuraava festivaali järjestetään Kokkolassa elo-syyskuussa. Tarkka aika ilmoitetaan myöhemmin. Festivaalin taiteelllisessa työryhmässä jatkavat Hanna Korhonen, Anne Peippo ja Kati Raatikainen.