CILLA BACK | TANSSITEATTERI MINIMI ELÄMÄ

CILLA BACK | TANSSITEATTERI MINIMI ELÄMÄ

Lördag 9.2.2019 kl 18
Kalreby stadsteater

Elämä (livet) berättar om en äldre persons arv, hens livsberättelse, vars värde vårt samhälle som avgudar ungdom har glömt. Livet är ett verk, där en koreografi med två kvinnliga dansare i olika ålder och rörlig bild flätas ihop till en levande installation.

När regissör Cilla Back bearbetade det mångkonstnärliga verket tillsammans med sin arbetsgrupp har hon samarbetat med åldringar på vårdhem i Kuopio och norra Italien. Hon samarbetade också i Frankrike med den legendariske dansaren och koreografen Carolyn Carlson. Bildmaterialet som föddes i mötena är inte realistisk dokumentation, utan fragmentariskt likt penseldrag, fångade ögonblick. De samlade berättelserna, orden, ljuden, rörelserna och mötena formar en föreställning som heter Elämä (Livet). För musiken i verket står Antti Raekallio.

Föreställningen hade premiär i Kuopio på Tanssiteatteri Minimi 5.10.17. Bildmaterialet som filmkonstnär Kim Saarinen har filmat ska editeras till en film som visas på vårdhem och filmfestivaler. Suomen Kulttuurirahasto och Pohjois-Savon rahasto har understött projektet.

© Petra Tiihonen

regi och manus: Cilla Back
artister: Riikka Puumalainen, Mirja Tukiainen, Carolyn Carlson (videolla)
videoplanering och klipp: Kim Saarinen
musik: Antti Raekallio
ljuddesign: Kim Saarinen ja Antti Raekallio
projiceringar och ljusdesign: Sam Siltavuori
metallpelare: Csörsz Khell
foto: Petra Tiihonen
produktion: Tanssiteatteri Minimi
längd: ca. 65 min