Open Stage -työpajapäivä

Kokkolan kaupunginteatteri ja Kokkolan Talvitanssit -festivaali järjestävät nuorille suunnatun (13-20-vuotiaille), maksuttoman teatteri- ja tanssityöpajapäivän.

Aika: lauantai 26.11.2016 klo 10-16.
Paikka: Donnerin koulu (Banerinkatu 3-5)

Työpajan osallistujilla on mahdollisuus tutustua eri esittävän taiteen muotoihin alan ammattilaisten ohjauksessa. Päivän aikana järjestetään kolme työpajaa, joiden aiheina ovat fyysinen teatteri, tanssi, koreografia, esiintymiskoulutus ja improvisaatio. Ohjaajina toimivat koreografi ja tanssija Mia Malviniemi, näyttelijä Jakob Johansson ja teatteri- ilmaisun ohjaaja Esko Tynkkynen. Päivä tarjoaa myös työkaluja oman Open Stage –esityksen suunnitteluun. Infoa Open Stage –tapahtumasta löydät täältä.

Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, mukaan tarvitset vain avoimen mielen ja vaatteet, joissa on mukava liikkua! Huom! Työpajapäivän aikataulu on tiivis, joten varustauduthan mukaan omilla eväillä.

AIKATAULU

10.00-10.15     Alkuinfo ja jakautuminen ryhmiin
10.15-11.45     1. Työpajat
12.00-13.30     2. Työpajat
14.00-15.30     3. työpajat
15.30-16.00     Loppuyhteenveto

TYÖPAJAT

Fyysinen teatteri
Fyysisen teatterin työpajoja ohjaa näyttelijä Jakob Johansson.  Työpajassa tutkitaan miten mielikuvitus ja ajatus vaikuttavat liikkeiden laatuun. Harjoitusten kautta on tarkoitus saada koko keho puhumaan. Haemme inspiraatiota eläimistä ja luonnosta. Tutkimme kuinka voimme muuttaa fyysistä ilmaisuamme, esimerkiksi matkimalla eri eläinten laumakäyttäytymistä. Improvisaatio harjoituksissa hyödynnetään neljää peruselementtiä: maa, vesi, ilma ja tuli. Miten liikkuu tulinen henkilö? Miten seisoo kallio ja mitä tapahtuu kun sen laittaa liikkeelle?

Jakob Johansson on freelancer näyttelijä ja teatteriopettaja. Hän on valmistunut Svenska Yrkeshögskolanin fyysisen teatterin linjalta vuonna 2007. Viimeisen vuoden aikana hänet on nähty Wasa Teaterin produktioissa Vit ja Pippi Långstrump sekä Wusheng Companyn Musashi-Miekan tie esityksessä. Jakob opettaa myös akrobatiaa Novian näyttämötaide linjalla.

Oma tanssi
Työpajoissa tutustutaan tanssi-improvisaatioon ja koreografian suunnitteluun. Osallistujia rohkaistaan tuottamaan omia lyhyitä koreografioita, joita jatkossa voi hyödyntää oman esityksen suunnittelussa. Työpajassa kokeillaan miten eri musiikki tyylit, äänimaisemat tai hiljaisuus vaikuttavat koreografian tunnelmaan.

Mia Malviniemi on vaasalainen freelancer tanssitaiteilija. Hän on työskennellyt tanssitaiteen parissa vuodesta 1996, valmistuttuaan koreografiksi (MA) Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta. Tanssiteosten lisäksi hän on suunnitellut useita koreografioita musikaaleihin, oopperaan, musiikkiteatteriin, sirkus- ja revyy-esityksiin. Vuonna 2011 hän oli perustamassa Malviniemi Company tanssiryhmää ja toimii ryhmän taiteellisena johtajana.

Luonnollinen läsnäolo lavalla
Työpajassa etsitään improvisaation keinoin luonnollista lavalla olemista ja esiintyjyyttä. Luomme lavalle improvisaatioharjoitteiden kautta tilanteita, joissa pääpaino on läsnäolossa, kuuntelemisessa, vaikuttamisessa ja vaikuttumisessa. Käsittelemme myös esiintymistä, yleisön edessä olemista ja esiintymisjännitystä erilaisten harjoitteiden kautta.

Esko Tynkkynen on Kokkolalainen teatteri-ilmaisun ohjaaja, jolle improvisaatio ja vuorovaikutustilanteet ovat elämän suola. Tynkkynen toimii Kokkolan kaupunginteatterissa teatterikuraattorina. Vuosien varrella hän on työskennellyt teatterin saralla laaja-alaisesti harrastajien ja ammattilaisten kanssa kouluttaen, ohjaten ja esiintyen.

ILMOITTAUTUMINEN

bit.ly/openstagetyopaja
Ilmoittautuminen sulkeutuu 24.11. Huom! Mukaan mahtuu 45 osallistujaa!

LISÄTIETOJA

Teatterikuraattori Esko Tynkkynen
040 780 9205
teatterikuraattori@kokkolanteatteri.fi

suomi100

Share: