Katja Koukkula ja Jussi Väänänen: Onnelliset

Perjantai 9.2.2017 klo 19 Kokkolan kaupunginteatteri
Kahden teoksen yhteisilta

Onnelliset on paritanssin keinoin toteutettu tanssiteos, jossa kurkistetaan keskiluokkaisen pariskunnan, Florencen ja Terencen, elämään. Näyttämölle syntyy eloisa kuvaelma kahdesta ihmisestä, jotka onnea tavoitellessaan huomaavat sen löytyvän lähempää kuin uskoisivatkaan.

Onnelliset tuo elämästä tunnistettavia hetkiä näyttämölle käsitellen niitä hellyydellä ja ymmärtäväisyydellä. Tunnekylläisessä teoksessa Katja ja Jussi vinkkaavat silmää myös historialleen. Luvassa siis paritanssia ja kierrätettyä kilpatanssia parhaimmasta päästä!

koreografia ja tanssi: Katja Koukkula ja Jussi Väänänen
ohjaus: Sanna Silvennoinen
valosuunnittelu ja lavastus: Janne Teivainen

Työryhmän jäsenet Katja Koukkula ja Jussi Väänänen ovat pitkänlinjan tanssijoita, joilla on takanaan mittava ura kilpatanssijoina. Yhdessä he ovat tanssineet yli 20 vuotta. Kilpatanssiurallaan he voittivat 11 suomenmestaruutta. Vuonna 2007 he voittivat Eurotanssikilpailun koreografiallaan ”Unforgiven”, jota miljoonat televisiokatsojat seurasivat. Kilpatanssiuran lopetettuaan he ovat keskittyneet luomaan taideparitanssi-genreä ja edesauttamaan sen evoluutiota tanssitaidemuotona. He tekevät pioneerityötä siirtämällä kilpatanssipohjaista liikkumista ja tekniikkaa näyttämölle, luoden uutta taidemuotoa. Vuonna 2017 he juhlivat 10-vuotista taiteilijauraansa.

Sanna Silvennoinen on Suomen nykysirkuksen pioneereja ja tämän taidemuodon johtavia nimiä. Hänen teoksiaan on esitetty ympäri maailmaa mukaan lukien yleisö- ja arvostelumenestys “The Pianist”, jota on esitetty lukuisilla festivaaleilla täysille katsomoille ensi-illastaan saakka.

Janne Teivainen on useiden tanssiryhmien kanssa toiminut vaikuttava ja näkemyksellinen valosuunnittelija. Hän on tehnyt yhteistyötä Koukkula & Väänäsen kanssa vuodesta 2008.

Samassa illassa nähdään myös Marian Nurmelan teos Lähempänä villiä sydäntä. Illan kokonaiskesto noin 1 h 40 minuuttia, sisältäen väliajan.

Esitysten jälkeen järjestetään teatterin yleisölämpiössä taiteilijatapaaminen, jossa yleisöllä on mahdollisuus tavata illan taiteilijat.

Liput kahden teoksen yhteisiltaan:
22 € / peruslippu
17 € / eläkeläiset 15 12 € / opiskelijat, työttömät, alle 16-vuotiaat ja teatterialan ammattilaiset
Festivaali passi: (pe, la, su) 42€

Ilmoitetut lipunhinnat sisältävät toimitusmaksun 2 €/lippu. Postitettavat liput 4 €/lähetys riippumatta lippujen lukumäärästä.

http://www.jussikatja.fi/