Soini-Raatikainen: Leikin alku

Lauantai 4.2.2017 klo 19 Kokkolan kaupunginteatteri

Leikin alku kuljettaa tanssin pyörteestä totuuden henkeen, siinä heittäydytään dramaattiseksi, kysytään vakavasti ja hävetään arkisesti. Leikin tiimellyksessä joutsen kohtaa kiinalaisen ja koulutyttö löytää miehen jalat. Luvassa pauhua ja suvantoja, pulleita palkeita ja onnellinen loppu – silkkaa hyräilyä!

Teos on Raatikaisen ja Soinin kymmenes yhteistyöprojekti, ja jatkoa Raatikaisen eri naistanssijoille räätälöityjen soolojen sarjalle. Teoksessa tuodaan esiin Soinin pitkää työtaipaletta tanssin kentällä ja tekijöiden yhteistä kiinnostusta liikkeen ja ilmaisun monimuotoisuuteen.

koreografia Arja Raatikainen
tanssi Katri Soini
pukusuunnittelu Alisha Davidow
äänisuunnittelu Janne Hast
valosuunnittelu Pekka Pitkänen
Esityksen kesto 50 min.
Ikäsuositus 12 v.

Katri Soini valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 1987. Hän on työskennellyt freelance-tanssijana ja tanssinopettajana laajasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Soinille on myönnetty Vuoden Nuori Taiteilija -nimitys 1994 ja Tanssitaiteen valtionpalkinto Nomadi-tuotannon perustajajäsenenä 1999. Tanssin Maineteko-palkinnon hän sai 2007. Soinille on myönnetty 5-vuotinen taiteilija-apuraha 1997, 2002 ja 2008.

Arja Raatikainen on toiminut monipuolisesti taidetanssin kentällä 80-luvulta lähtien tanssijan, opettajan ja koreografin tehtävissä. Hän on esiintynyt teoksillaan laajalti niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Vuosina 1995-98 hän toimi tanssijan työn professorina Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella ja tämän jälkeen Taiteilijaprofessorin virassa vuoteen 2003 asti. Raatikaiselle myönnettiin Tanssitaiteen valtionpalkinto Nomadi-tuotannon perustajajäsenenä 1999 ja Pro Finlandia -tunnustus 2009.

TEOSKUVIA