Maria Nurmela: Lähempänä villiä sydäntä

Perjantai 9.2.2018 klo 19 Kokkolan kaupunginteatteri
Kahden teoksen yhteisilta

Maria Nurmelan nykytanssiteos on inspiroitunut brasilialaisen Clarice Lispectorin (1920-1977) kirjasta Lähellä villiä sydäntä. Teos piirtää muotokuvan naisesta todellisuuden ja fiktion rajamailla, se avaa teemoja näkymättömyydestä ja itsensä uudelleenlöytämisestä. Teoksen installaatiomainen muoto rakentuu ohikiitävistä hetkistä. Vuoropuhelua käyvät hiljaisuuteen sekoittuvat äänet ja seiniin piirtyvien varjojen villit leikit.

Työryhmä on pyrkinyt minimalismiin ja mahdollisimman puhtaaseen ilmaisuun. Tämän seurauksena esimerkiksi esityksen aikana valaistukseen käytetty sähkönkulutus on pienempi kuin neljän 60W:n hehkulampun polttaminen teoksen aikana. Valittu tyylisuunta pohtii isompaa taidepoliittisesti merkittävää teemaa: ekologisuus teatterissa ja ekosomaattisuus kehollisessa ilmaisussa.

koreografia, konsepti: Maria Nurmela
valosuunnittelu: Kalle Ropponen
äänisuunnittelu: Jaakko Vastapuu
taiteellinen mentorointi: Liisa Pentti
kesto ja ikäsuositus: esityksen kesto on 25 minuuttia, ikäsuositus 13-ikävuodesta ylöspäin

Turkulainen freelance-tanssija Maria Nurmela on valmistunut tanssijaksi saksalaisesta Essenin Folkwang-Hochschule für Darstellende Künste und Musik –korkeakoulusta. Nurmela on työskennellyt tanssijana pitkään Tero Saarinen Companyssa, minkä lisäksi hän on ollut vierailijatanssijana mm. Aurinkobaletin teoksissa.

Samassa illassa nähdään myös Katja Koukkulan ja Jussi Väänäsen teos Onnelliset. Illan kokonaiskesto noin 1h 40 minuuttia, sisältäen väliajan.

Esitysten jälkeen järjestetään teatterin yleisölämpiössä taiteilijatapaaminen, jossa yleisöllä on mahdollisuus tavata illan taiteilijat.

Liput kahden teoksen yhteisiltaan:
22 € / peruslippu
17 € / eläkeläiset 15 12 € / opiskelijat, työttömät, alle 16-vuotiaat ja teatterialan ammattilaiset
Festivaalipassi: (pe, la, su) 42€

Ilmoitetut lipunhinnat sisältävät toimitusmaksun 2 €/lippu. Postitettavat liput 4 €/lähetys riippumatta lippujen lukumäärästä.