Kokkolan Talvitanssit kutsuu tanssiin!

Kokkolan Talvitanssit kutsuu tanssiin!

Kokkolan Talvitansseja tanssitaan tänä vuonna 23. kertaa. Festivaalin ajankohta on 2.–5.2.2017 ja sen päänäyttämönä toimii tuttuun tapaan Kokkolan kaupunginteatteri.

Yhteistyötä paikallisten kanssa

Olemme halunneet laajentaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja tämän vuoden festivaalilla onkin ilahduttavan paljon yhteistyössä toteutettuja esityksiä.” festivaalin taiteelliset johtajat Mia Malviniemi ja Anne Peippo kertovat.

Pitkä yhteistyö Kokkolan kaupunginteatterilla on poikinut tänä vuonna festivaalin lisäksi yhteisen Open Stage 2017 –tapahtuman, jossa paikalliset tanssin ja teatterin harrastajat pääsevät näyttämään kykyjään Kokkolan kaupunginteatterin päänäyttämöllä. ”Konsepti on kiinnostanut harrastajia, sillä torstaina 2.2. järjestettävään tanssin ja fyysisen teatterin tapahtumaan on ilmoittautunut lähes 70 alan harrastajaa 12 eri teoksen voimin.” Malviniemi ja Peippo iloitsevat. Tapahtuma on osa Suomi 100- juhlavuoden ohjelmaa.

Upeita teoksia kaupunginteatterilla

Festivaalin ohjelmisto kaupunginteatterilla tarjoaa yleisölleen ajankohtaisia ja vaikuttavia näyttämöteoksia. Perjantain kahden teoksen yhteisillan aloittaa Alpo Aaltokoski Companyn hypnoottinen teos De Una Semilla. Teoksen tanssii nicaragualainen tanssija Yeinner Chicas.
Taneli Törmä työskentelee festivaaliviikon ajan Kokkolassa balettioppilaiden kanssa ja yhteistyö huipentuu perjantaina nähtävässä Classical Beauty –teoksessa.
Pitkän uran tehnyt tanssitaiteilija Katri Soini esiintyy lauantaina ihanan hersyvällä ja elämää pohdiskelevalla soolollaan Leikin alku.

Sunnuntaina sukelletaan elämyksellisen tanssisadun maailmaan. Aurinkobaletin koko perheelle suunnattu teos Kaunotar ja peto tarjoaa jännitystä ja romantiikkaa tanssin, teatterin ja animaation keinoin.
Perjantain ja lauantain esitysten jälkeen keskustelemme teatterin lämpiössä illan esityksistä Tapaa taiteilija -tilaisuuksissa.

Tanssihaaste valtaa lakeudet

Talvitanssit on myös mukana valtakunnallisessa Koko Suomi Tanssii –kampanjassa, jonka teemana on yhdessä tekeminen ja tanssin ilo. Kampanjan Tanssihaaste-tanssit tuovatkin väriä festivaalin ohjelmistoon. Festivaali rohkaisee myös yleisöä osallistumaan Tanssihaaste-opetustuokioihin festivaaliviikonlopun aikana ja levittämään näin Tanssihaastetta ja tanssin iloa Pohjanmaalla. Kokkolan Talvitansseilla toimii myös oma valtuutettu Tanssihaaste-opettaja Eleni Pierides, jonka voi tilata opettamaan Tanssihaaste-tansseja esimerkiksi työyhteisöön.

VIP-vierailut jatkuvat

Viime vuonna aloitettu VIP-vieras –konsepti saa jatkoa tämän vuoden festivaalilla. VIP-vieraat pääsevät kurkistamaan tapahtuman kulissien taakse, nauttimaan maksutta kaikista esityksistä sekä pohtimaan niiden herättämiä tuntemuksia ja kirjoittamaan niistä. Vip-vieras konsepti toteutetaan yhdessä Keskipohjanmaa-lehden kanssa. Vip-vieraaksi on voinut hakea kuka tahansa tanssista ja taiteesta kiinnostunut kokkolalainen.