Kokkolan Talvitanssit -festivaalin ohjelmisto täydentyy

Kokkolan Talvitanssit -nykytanssifestivaali järjestetään 25. kerran 7.–10.2.2019. Tämän vuoden ohjelmisto tuo esiin monenlaisia ja monitaustaisia taiteilijoita ja mahdollistaa eri taidemuotojen ja yleisöjen välisiä kohtaamisia. Festivaali järjestetään yhteistyössä Kokkolan kaupunginteatterin kanssa.

Festivaalin avaa perjantaina 8.2. Kati Raatikaisen ja työryhmän teos Kvartetto. Talvitansseilla kantaesitettävä teos on lempeän radikaali kommentti kehitysvammaiseksi määriteltyjen ihmisten oikeudelle olla tanssitaiteen näyttämöllä tanssijoina ja yhteiskunnallisina toimijoina. Kvartetto-teokseen liittyen festivaalin aikana toteutetaan myös työryhmän ohjaamia inklusiivisen tanssin työpajoja.

Lauantaina 9.2. kahden teoksen illassa nähdään Tanssiteatteri Tsuumin tanssiduetto Rememberme. Teos on toteutettu yhteistyössä muusikko Antti Paalasen ja valokuvaaja Ulla Nikulan kanssa. Toisena teoksena nähdään Tanssiteatteri Minimin tuottama ja teatteriohjaaja  Cilla Backin ohjaama, visuaalisesti vaikuttava Elämä, joka on yhtä aikaa tanssiesitys, dokumenttielokuva ja videoinstallaatio. Monitaiteinen teos kertoo iäkkään ihmisen perinnöstä, hänen elämäntarinastaan, jonka arvon nuoruutta palvova yhteiskuntamme on unohtanut.

Elämä-teokseen liittyen  järjestetään maksuton Elämää eteen ja taakse -työpaja perjantaina 8.2. Honkaharjun Toimintakeskuksessa. Työpajan vetää tanssi- ja yhteisötaiteilija Mirja Tukiainen.

Lauantaina on mahdollisuus kokea tanssi- ja yhteisötaiteilija Riina Hannukselan Walk Me Talk Me –  Sharing, joka on kaupunkitilassa tapahtuva osallistava kävelyteos. Pelkistetyimmillään teos koostuu yhdessä kävelemisestä, ruuanlaitosta ja syömisestä. Sharing on hiljentymistä ja herkistymistä muiden läsnäololle ja yhdessä kulkemiselle.

Sunnuntaina 10.2 nähdään koko perheelle suunnattu Kinetic Orchestran tanssiesitys Rohkeat. Teos käsittelee perhettä, yhteisöllisyyttä, rakkautta ja rohkeutta. Esityksen koreografian on luonut Jarkko Mandelin. Rohkeat-teokseen liittyen toteutetaan myös Supersankari-työpajoja, jotka on suunnattu lapsille ja aikuisille.

Festivaalin yhteydessä lauantaina 9.2. järjestetään Ainutlaatuinen kohtaaminen -seminaari, jossa pureudutaan vuorovaikutuksen ja empatian kysymyksiin taiteellisessa prosessissa. Oman taiteensa lähtökohdista ovat kertomassa festivaalipäivän taiteilijat tanssi- ja yhteisötaiteilija Riina Hannuksela, valokuvaaja Ulla Nikula ja teatteriohjaaja Cilla Back. Keskustelua moderoi koreografi/taiteellinen johtaja Kati Raatikainen. Keskusteluun osallistuu myös Kvartetto teoksen työryhmä. Seminaari toimii myös lempeänä laskeutumisena illan ohjelmistoon.

Perjantaina 8.2. Kokkolan Työväentalolla juhlitaan Talvitanssit-festivaaliklubilla. Klubilla kuullaan kahden laulaja-lauluntekijän Noora Katajan ja Jennifer Markinin tuotantoa bändiensä säestyksellä. Lavalle astuu myös tanssitaiteilija Vaatu Ravela sekä Tanssiteatteri Tsuumin viiksekäs naiskaksikko Piramisu & Kike de Kake assistenttinaan Foni-Åke.

Osana Talvitanssit-festivaalia järjestetään myös ensimmäistä kertaa tanssin ja esittävän taiteen ammattilaisten verkostoitumistapaaminen yhteistyössä Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen kanssa. Perjantain ja lauantain esitysten jälkeen keskustellaan teatterin lämpiössä illan esityksistä Tapaa taiteilija -tilaisuuksissa. Myös kahtena aiempana vuonna toteutettu Open Stage –tapahtuma saa jatkoa tämänkin vuoden festivaalilla. Tapahtuma kutsuu kaikenikäiset tanssinharrastajat esiintymään festivaalille torstaina 7.2.

Kokkolan Talvitanssit -festivaalin ohjelmiston on valinnut festivaalin taiteellinen työryhmä, johon kuuluvat Hanna Korhonen, Kati Raatikainen ja Anne Peippo.

Lisätiedot: tuottaja Anne Peippo, anne.peippo@kokkolantalvitanssit.fi, puh. 040 833 7312
www.kokkolantalvitanssit.fi

Ohjelmistomuutos: Sonya Lindforsin COSMIC LATTE -esitystä ei ennakkotiedoista poiketen nähdä tämän vuoden festivaalilla.