Kokkolan Talvitanssit 2018 -festivaalin ohjelmisto julkaistu

Tänä vuonna jo 24. kertaa järjestettävällä Kokkolan Talvitanssit -festivaalilla tutkitaan fyysisyyttä, katsotaan maailmaa teinin silmin ja hypätään Herra Hillon matkaan!

Festivaalin ajankohta on 7.-11.2.2018 ja sen päänäyttämönä toimii tuttuun tapaan Kokkolan kaupunginteatteri.

Festivaalin ohjelmisto Kokkolan kaupunginteatterilla tarjoaa yleisölleen ajankohtaisia ja vaikuttavia näyttämöteoksia. Perjantaina kahden teoksen illassa nähdään Maria Nurmelan minimalistisen tyylikäs Lähempänä villiä sydäntä. Teos piirtää muotokuvan naisesta todellisuuden ja fiktion rajamailla. Teos ammentaa inspiraationsa naistaiteilijoiden tarinoista ja avaa teemoja näkymättömyydestä, toiseudesta, murroksesta ja itsensä uudelleen löytämisestä. Samassa illassa tanssijapariskunta Katja Koukkula ja Jussi Väänänen jatkavat paritanssin nurkkien tuulettamista iloisen rennolla ja tunnekylläisellä uutuusteoksellaan Onnelliset.

Lauantaina Minttu Pietilän ja Guillermo Sarduyn teos Kiteytyvä on kahden nuoren koreografin tutkimusmatka fyysisyyteen. Illassa nähdään myös koreografi Janina Rajakankaan uusin nykytanssiteos Teini. Rajakangas ja seitsemän 13-19-vuotiasta tanssijaa ovat luoneet absurdin maailman, joka parhaiten kuvastaa sitä miltä heistä tuntuu. Teos antaa äänen ja vallan nuorille.

Perjantain ja lauantain esitysten jälkeen keskustelemme teatterin lämpiössä illan esityksistä Tapaa taiteilija -tilaisuuksissa.

Talvitanssien sunnuntai on suunnattu koko perheelle. Glims & Glomsin tuore teos JAM –Herra Hillon hämmennys kuljettaa katsojaa haaveellisesta visuaalisuudesta ilmeikkääseen mimiikkaan ja sähäkkään toimintaan. Yleisön ja kriitikot hurmannut esitys on suunnattu koko perheelle 3-vuotiaista lähtien.

Viime vuonna aloitettu Open Stage –tapahtuma saa jatkoa tämän vuoden festivaalilla. Tapahtuma kutsuu kaikenikäiset tanssinharrastajat esiintymään festivaalille lauantaina 10.2. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion kanssa.

Tervetuloa festivaalille ja nykytanssin pariin!

Ohjelmistoon kokonaisuudessaan voi tutustua täällä. Ohjelmiston suunnittelusta on vastannut festivaalin taiteelliset johtajat Mia Malviniemi ja Anne Peippo.