KINETIC ORCHESTRA: ROHKEAT

KINETIC ORCHESTRA ROHKEAT

sunnuntai 10.2.2019 klo 16
Kokkolan kaupunginteatteri

Rohkeat on Kinetic Orchestran vuonna 2015 valmistunut koko perheen tanssiesitys.

Teos aukeaa niin aikuisille kuin lapsillekin, aikuisia unohtamatta ja lapsia aliarvioimatta. Mukana on laulua ja autoradalla ajoa, paljon vaativaa liikettä sekä liikuttavia hetkiä.

Teoksessa tanssii kolme Kinetic Orchestran tanssijaa sekä kuusi- ja kahdeksanvuotiaat Oiva ja Urho, jotka ovat isänsä Jarkko Mandelinin kanssa harjoitelleet pariakrobatiaa ja tanssia jo vuosia.

Läpi teoksen kulkee rohkeuden teema, jota koetellaan hyvin konkreettisesti varsin akrobaattisella liikemateriaalilla, mutta lähestytään myös sosiaalisten haasteiden, läheisyyden, jännityksen ja esiintymisen näkökulmasta.

Aikoihin en ole nauttinut mistään kuin nyt. Tässä tekoprosessissa on todella päästetty luovuus ja hulluus valloilleen, eikä ehkä mitään ole sensuroitu.Helsingin Sanomat / Jussi Tossavainen

koreografia: Jarkko Mandelin
tanssi: Anni Koskinen, Jarkko Mandelin, Oiva Mandelin, Urho Mandelin, Iiro Näkki
valot: Juuso Joutsio
assistentti: Jyrki Kasper
valokuvat: Aino Huovio
kesto: n. 50min

Vuonna 2009 perustettu Kinetic Orchestra on helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jonka taiteellisena johtajana ja koreografina toimii tanssija/koreografi Jarkko Mandelin. Kinetic Orchestran missiona on luoda kiinnostavaa, korkeatasoista tanssitaidetta, joka on helposti saavutettavissa. Ryhmän vuotuinen toiminta koostuu tanssiteostuotannoista, kiertuetoiminnasta ja teosten ympärille rakentuvasta aktiivisesta tanssin opetus- ja työpajatoiminnasta. Kinetic Orchestra on osa Taideosuuskunta Apinatarhaa. Kinetic Orchestra on ammattitanssiryhmä, jonka koreografina toimii Jarkko Mandelin. Kinetic Orchestra on viime vuosina noussut yhdeksi maamme merkittävistä nykytanssin toimijoista, mistä osoituksena sille on myönnetty Taiteen edistämiskeskuksen toiminta-avustus vuosina 2016 ja 2017. Ryhmä on tunnettu dynaamisista, fyysisistä ja pelottomista esityksistään.