Aurinkobaletti: Kaunotar ja peto

Sunnuntai 5.2.2017 klo 16 Kokkolan kaupunginteatteri

Kaunotar ja peto on lämmin kertomus hyvyydestä, myötätunnosta ja rakkaudesta. Aurinkobaletin versiossa sadun lumoon uppoudutaan tanssin, teatterin ja animaation keinoin. Teos tarjoaa jännitystä ja romantiikkaa koko perheelle!
Tanssisatu perustuu Tyyni Tuulion suomentamaan – ja suomalaisittain ajattelemaan – ranskalaiseen kansansatuun.

koreografia Marjo Kuusela
skenografia Juha Lukala
puvut Marjo Haapasalo
valot ja äänet Timo Ollila
tanssi Patrick Di Quirico, Elina Raiskinmäki, Mikko Kaikkonen, Päivi Kujansuu, Urmas Poolamets
kesto: n. 50 min
ikäsuositus: Yli 5-vuotiaille

Suomen tanssitaiteen uranuurtaja Marjo Kuusela tunnetaan mm. Tanssiteatteri Raatikon perustajana ja taiteellisena johtajana (1974-1987), Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmän johtajana (1992-1995) sekä Teatterikorkeakoulun professorina (1996-2000 ja 2003-2008). Kuuselalle on myönnetty lukuisia palkintoja Valtion taidepalkinnosta Pro Finlandia-mitaliin. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin taiteen akateemikon arvonimi.

Turkulainen Aurinkobaletti perustettiin vapunaattona vuonna 1981. Alkujaan ryhmän teokset edustivat nykybalettia, mutta nykyisin Aurinkobaletti tunnetaan monipuolisena ja korkeatasoisena nykytanssiryhmänä, jonka ohjelmisto koostuu niin aikuisille kuin lapsillekin suunnatuista teoksista. Ryhmä on saanut kiitosta uusiutumiskyvystään sekä vahvasta ensemblestaan, joka on valmis rikkomaan oman genrensä rajat. Aurinkobaletin taiteellisena johtajana toimii tanssija-koreografi Urmas Poolamets. Aurinkobaletti toimii kiertävänä teatterina niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ryhmän teoksia on nähty eri puolilla Eurooppaa sekä Palestiinassa ja Hong Kongissa. Aurinkobaletille on myönnetty lukuisia palkintoja, muun muassa Suomen teatteriliiton myöntämä Vuoden teatteri 2003-kunniakirja ja Turun Teatterikerhon säätiön tunnustuspalkinto 2004.

TEOSKUVIA

LINKIT

http://www.aurinkobaletti.fi/
https://www.facebook.com/Aurinkobaletti/