Kati Raatikainen: Kvartetto

KATI RAATIKAINEN KVARTETTO

torstai 7.2.2019 klo 19
Teatteri Iltatähti

Neljä erityisesti maailmaa aistivaa ja siinä toimivaa ihmistä. Tanssimassa yhdessä, kuuntelemassa maailman ääniä, musiikkia, toisiaan. Tanssimassa yksin, antautumassa omasta ainutlaatuisuudesta kumpuavalle liikkeelle, kaipaukselle, rakkaudelle.

Kvarteton kompositio syntyy yhteen tulemisen seurauksena; siitä kuinka toisistaan neljä erilaista kehomieltä asettuvat samaan tilaan, kosketuksiin toistensa kanssa, kommunikoimaan keskenään liikkeessä. Yhteen tulemisen verkostosta nousee myös esiin esiintyvä yksilö; nähdyksi tulemisesta ja tilan itselle ottamisesta nauttiva ihminen. Liikumme edes takaisin omasta sisäisestä kokemusmaailmasta jatkuvasti uudelleen muodostuvaan vuorovaikutusverkkoon, jonka osana elämme.

Teos on lempeän radikaali kommentti kehitysvammaiseksi määriteltyjen ihmisten oikeudelle olla tanssitaiteen näyttämöllä tanssijoina, yhteiskunnallisina toimijoina, aistivina, haluavina ja kaipaavina ihmisinä.

Teos on koreografi Kati Raatikaisen ja esiintyjien ensimmäinen yhteistyö, joka syntyy prosessissa esiintyjien elämästä ja kokemuksista kummuten, koreografin esitysfilosofiaa mukaillen. Myös suunnittelijat pyrkivät yhtä lailla kuulostelemaan esiintyjien maailmaa, jonka kanssa vuorovaikutuksessa syntyvät teoksen ääni-, tila,- ja valo- sekä pukusuunnittelu.

Teoksen syntyä voi seurata blogissa Kokkolan Talvitanssien internet-sivuilla:
http://www.kokkolantalvitanssit.fi/category/blogi/

esiintyminen: Kalervo Kattilakoski, Maria Lahti, Jarmo Patana, Sanna Tornikoski
koreografia, tuotanto: Kati Raatikainen
äänisuunnittelu: Markku Essel
tila- ja valosuunnittelu: Milla Martikainen
pukusuunnittelu: Roosa Marttiini
yhteistyössä: Keski-Pohjanmaan kansanopisto, Pohjanmaan tanssin aluekeskus, Taike, Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto, Kokkolan kaupunki

Kati Raatikainen on helsinkiläinen koreografi, esitystaiteilija, tanssi- ja joogaopettaja sekä kirjoittamisesta pitävä pohtija. Taiteellisessa työssäni sijoitun taiteiden väliin ja keskityn erityisesti ekologian kysymysten sekä monenlaisten ihmisryhmien kanssa työskentelyyn. Työssäni kokeilen millä tavalla sosiaalinen kenttä voitaisiin jokaisen esityksen tai prosessin myötä ajatella ja järjestellä oikeudenmukaisemmin ja tasavertaisemmin, myös ihmistä laajemmin. Minulle koreografia on muutosta tai liikettä havainnossa, tilassa ja ajassa. Lähestymistapani joogaan ja liikeharjoitukseen pyrkii tuomaan esiin ihmiskehon- ja mielen suhdetta ympäristöön sen osana, sen sisällä ja sen läpäisemänä. Opetan yinjoogaa, yin & yang joogaa ja erityisryhmille soveltuvaa joogaa.