FESTIVAALIKLUBI

FESTIVAALIKLUBI

perjantai 8.2. klo 21-24, Kokkolan työväentalo

Liput ovelta: 12 / 6 €

Klubilla kuullaan kahden laulaja-lauluntekijän Noora Katajan ja Jennifer Markinin tuotantoa bändiensä säestyksellä. Lavalle astuu myös tanssitaiteilija Vaatu Ravela. Kokkolan työväentalon kahvila ja baari ovat auki illan aikana. Rento klubi kutsuu aistimaan festivaalitunnelmaa ja vaihtamaan ajatuksia muiden vieraiden kanssa. Tanssiaskeliakin saa ottaa!

Festivaaliklubilla vierailee myös Tanssiteatteri Tsuumin viiksekäs naiskaksikko Piramisu & Kike de Kake assistenttinaan Foni-Åke. Kolmikko esittää otteita Tsuumin riemastuttavasta teoksesta KAKE² – tähtisumussa. Lopuksi koko festivaaliyleisö johdatellaan uudenajan unisex-katrilliin.

Noora Kataja on kokkolalaislähtöinen ja Kokkolaan paluumuuttanut laulaja-lauluntekijä. Hänen musiikissaan kuuluvat jazz-, soul- ja folk-vaikutteet. Tekstit ovat suomeksi. Ne ovat samaistuttavia tarinoita, joissa kuuluu koko tunteiden kirjo. Kataja itse soittaa koskettimia kokoonpanossaan. Bändin muut jäsenet ovat oululainen rumpali Mikko Kiiveri ja kokkolalainen basisti Tuula Salli. Kataja on keikkaillut trionsa (Noora Kataja Trio) kanssa mm. Kaustinen Folk- festivaaleilla ja Kokkolan Kilta Barissa.
Pirkanmaalta tiensä Kokkolaan löytänyt Jennifer Markin esittää yhdessä kokoonpanonsa kanssa soul- ja jazz-henkistä omaa tuotantoa. Markinin sävellykset ja englanninkieliset sanoitukset käsittelevät henkilökohtaisia tarinoita riemusta, pelosta, rakkaudesta ja menetyksestä. Markinin tuotantoa on kuultu mm. Keski-Pohjanmaan konservatorion salissa sekä Truba ry:n Kokkolan Rakkaus ja Runo Festivaaleilla. Illan aikana Markinin kanssa lavalle nousee Enni Yli-Vainio (piano), Samuli Kiiveri (basso) ja Joachim Kiviniemi (rummut).
Illan kokoonpanoissa on mukana myös oululainen tanssitaiteilija Vaatu Ravela(ent. Kalajoki). Kataja ja Ravela  ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin. Ravela on monitaiteellisista ja improvisaatiosta ammentavista töistä innostuva tanssija. Hän on esiintynyt sekä ohjannut tanssiteoksia vapaan kentän lisäksi mm. Jojo – Oulun tanssin keskuksen, Itäisen tanssin aluekeskuksen, Zodiakin ja Dance4:n (UK) tuotannoissa.