CILLA BACK | TANSSITEATTERI MINIMI: ELÄMÄ

CILLA BACK | TANSSITEATTERI MINIMI ELÄMÄ

Lauantai 9.2.2019 klo 18
Kokkolan kaupunginteatteri

Elämä kertoo iäkkään ihmisen perinnöstä, hänen elämäntarinastaan, jonka arvon nuoruutta palvova yhteiskuntamme on unohtanut. Elämä on teos, jossa kahden eri-ikäisen naistanssijan koreografia ja liikkuva kuva punoutuvat eläväksi installaatioksi.

Monitaiteellista Elämä-teosta työstäessään ohjaaja Cilla Back työryhmineen on tehnyt yhteistyötä vanhusten hoitolaitosten asukkaiden kanssa Kuopiossa ja Pohjois-Italiassa. Lisäksi Back työskenteli Ranskassa legendaarisen tanssijan ja koreografin Carolyn Carlsonin kanssa. Kohtaamisissa syntynyt kuvausmateriaali ei ole realistista dokumentaatiota, vaan maalauksellista ja fragmentaarista, vangittuja hetkiä. Kerätyt tarinat, sanat, äänet, liikkeet ja kohtaamiset muodostavat esityksen, jonka nimi on Elämä. Teoksen musiikista vastaa Antti Raekallio.

Elämän ensi-ilta oli Kuopiossa Tanssiteatteri Minimissä 5.10.2017. Elokuvataiteilija Kim Saarisen tallentamasta kuvausmateriaalista myöhemmin leikattavaa elokuvaa esitetään vanhusten hoitolaitoksissa ja lyhytelokuvafestivaaleilla. Suomen Kulttuurirahasto ja Pohjois-Savon rahasto ovat tukeneet projektia.

© Petra Tiihonen

ohjaus ja käsikirjoitus: Cilla Back
esiintyjät: Riikka Puumalainen, Mirja Tukiainen, Carolyn Carlson (videolla)
videosuunnittelu ja leikkaus: Kim Saarinen
musiikki: Antti Raekallio
äänisuunnittelu: Kim Saarinen ja Antti Raekallio
projisoinnit ja valosuunnittelu: Sam Siltavuori
metallipylväät: Csörsz Khell
valokuvat: Petra Tiihonen
tuotanto: Tanssiteatteri Minimi
kesto: n. 65 min

Tanssiteatteri Minimi on monialainen esittävän taiteen yhteisö, joka tekee lajityyppirajoja tottelemattomia fyysisiä esityksiä etsien uusia tapoja sysätä ajatuksia liikkeeseen. Minimi esiintyy aktiivisesti myös perinteisten näyttämötilojen ulkopuolella ja on ainoita suomalaisia kiinteitä ryhmiä, jotka tekevät säännöllisesti myös katuteatteria ja ulkoilmaesityksiä. Kaikki ohjelmistossa olevat teokset on tehty kiertämään ja esityksistä yli puolet on kotinäyttämön ulkopuolella.